tekst biografie

De wereld is continue in beweging. De maatschappelijke veranderingen die hierdoor ontstaan vormen de basis van mijn werk. Ik werk volgens concepten en onderzoek kleine elementen die de maakbaarheid van de eigen omgeving beïnvloeden. Deze leg ik vast door soms herkenbare objecten te gebruiken die ik conditioneer tot een nieuw beeld.

Voor ieder werk gaat er onderzoek aan vooraf en zijn er eigen materialen of objecten gemaakt. Daarvoor maak ik gebruik van gemixte technieken, o.a. fotografie, installaties, oude en nieuwe ambachten. In mijn werk kunnen alledaagse fenomenen de vertrouwde verschijningsvorm verliezen en kwetsbaarheid of illusie illustreren, hopend je als kijker mee te nemen in een wereld van verwondering.

Ik studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na mijn studie heb ik in het buitenland gewoond. Terug in Nederland ging ik aan de slag als grafisch vormgever en artdirector. Een paar jaar later studeerde ik aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten/Amsterdam University of Arts. Sinds dien werk ik als kunstenaar en begeleid mensen met de eigen ontwikkeling in kunst.

In het rijksmonument Klein Zwitserland (Duinweg 30, 1817 AC Schoorl) heb ik een eigen kunstkamer waar ik werk uitprobeer. Deze ruimte 'kamer met noorderzon' is open voor bezoek donderdag t/m zondag van 11 tot 18 uur.